This website uses cookies to improve your browsing experience and the continued use of the webpage indicates your consent to ÅF’s use of these cookies. Find out more about how ÅF uses cookies and how you can manage them here: Read more

Blogg

Gapet mellan skola och arbetsliv

När jag närmade mig examen och började fundera på nästa del av livet – arbetslivet – så var bilden suddig. Hur ser egentligen en ingenjörs vardag ut? Vilka kunskaper kommer jag att få användning för och hur ska jag förbereda mig?

"Vad vill jag veta som nybakad ingenjör"

Att gå från en vardag av lärande till en vardag där det man kan ska tillämpas är en stor förändring. För mig var upplevelsen väldigt positiv – plötsligt fanns en beställare som var intresserad av resultatet av mitt arbete på riktigt och inte bara som en av många likadana inlämnade uppgifter. Självklart fanns också utmaningar – att hålla fokus en hel arbetsdag där jag inte själv kunde styra tiden som jag ville och att gå från några mail i veckan till många, många per dag.

"Vad kan jag ge studenter på väg ut i arbetslivet"

Som ett av Sveriges största bolag inom R&D i Sverige och som den mest attraktiva arbetsgivaren bland civilingenjörer, känner ÅF sitt ansvar för att komplettera ingenjörsutbildningarna med anknytning till och inblick i det stundande arbetslivet. Under våren 2017 arrangerar vi ÅF Bootcamp i tre städer, ett event med fokus på förberedelser inför arbetslivet. Hundratals studenter har ansökt om att få delta på ÅF Bootcamp och våra största föreläsningssalar kommer att vara fyllda de kommande tre torsdagarna i Stockholm, Göteborg och Malmö.

En eftermiddag på ÅFs kontor kommer inte att täcka alla gap mellan skolan och arbetslivet, men vi hoppas att studenterna lämnar ÅF Bootcamp med några värdefulla (work)lifehacks, nya inblickar i livet som ingenjör och inte minst hopp och inspiration inför det stundande, mycket spännande och roliga, arbetslivet.