This website uses cookies to improve your browsing experience and the continued use of the webpage indicates your consent to ÅF’s use of these cookies. Find out more about how ÅF uses cookies and how you can manage them here: Read more

Menu
Referens

Radiohuset

ÅF spelade en central roll när Sveriges Radios entréhall skulle moderniseras.

I Radiohuset i Stockholm finns Sveriges Radios huvudkontor. Det är en stor betongbyggnad som uppfördes på femtio- och sextiotalet i en tidstypisk brutalistisk stil. För att skydda det kulturhistoriska värdet är det blåmärkt, vilket är högsta möjliga klassificering.

När entréhallen skulle moderniseras år 2012 anlitades ÅF för projektledning, projekteringsledning och byggledning. Det innebar bland annat att vi medverkade i projektets alla faser, såg till att projektorganisationen var optimal, och att de metoder som användes var de bästa möjliga. Allt för att projektet skulle kunna slutföras i tid och bli så kostnadseffektivt som möjligt.

Idag har entrén en ny fasad med karuselldörr och bättre tillgänglighet. Hallen är mer öppen men ändå trivsam, med bättre akustik och en varm och samtida känsla. Här har en rund kaffebar blivit ett självklart nav och mötesplats. Lunchrestaurangen har fått bättre flöden och ett mer modernt uttryck, och köket har en ny planlösning med ny utrymningsväg. I anslutning till de nybyggda studior som bland annat används av lokalradion finns en ny lounge för besökare.

Slutresultatet är en vital och välkomnande mötesplats, som förstärker Sveriges Radios varumärke som ett modernt medieföretag.