This website uses cookies to improve your browsing experience and the continued use of the webpage indicates your consent to ÅF’s use of these cookies. Find out more about how ÅF uses cookies and how you can manage them here: Read more

Menu
iStock-671262742_1.jpg
Referens

Björkängens preschool

Björkängens preschool in Kungälv is a two-storey building where day care is provided for six groups of children between the ages of one and five. It was inaugurated in 2015 and built to a very high spec in terms of energy efficiency and sustainability. ÅF played a pivotal role in the project, as we designed the power supply, lifts and tele technical systems, as well as the lighting, which is all LED, with daylight sensors and presence detectors.

All electricity is provided by a 300 square-metre photovoltaic system on the roof, and the excess production is fed back into the grid. ÅF designed the system, inspected it once installed and ensured that it produced the desired output.

As the project was highly successful, the Björkängens preschool is now a model for all other preschools in the municipality.

Mer på samma ämne

Visa fler