This website uses cookies to improve your browsing experience and the continued use of the webpage indicates your consent to ÅF’s use of these cookies. Find out more about how ÅF uses cookies and how you can manage them here: Read more

iStock-671262742_1.jpg
Referens

Björkängens förskola

Björkängens förskola i Kungälv är en byggnad i två plan som rymmer sex avdelningar med barn mellan ett och fem år. Den invigdes 2015. När förskolan skulle byggas ställdes höga krav på energieffektivitet och miljöanpassning, och ÅF fick spela en avgörande roll i projektet.

Det är vi som ligger bakom kraftförsörjning, hissar och teletekniska system - och även belysningen, som uteslutande har LED i kombination med närvaro- och dagsljusstyrning. All el kommer från en solcellsanläggning om 300 kvm på taket. Den producerar mer än vad som förbrukas, och överskottet går tillbaka in i elnätet.

ÅF har designat anläggningen, inspekterat den efter installation och säkerställt att den har den utlovade effekten.

Eftersom resultatet blev så lyckat har Kungälvs Kommun beslutat att Björkängens förskola ska vara typförskola för övriga i kommunen.

Mer på samma ämne

Visa fler