This website uses cookies to improve your browsing experience and the continued use of the webpage indicates your consent to ÅF’s use of these cookies. Find out more about how ÅF uses cookies and how you can manage them here: Read more

Menu
Reference

Radio Sweden

Radiohuset in Stockholm is headquarters for Radio Sweden, the county’s public service radio broadcaster. It is a listed building, built in concrete during the fifties and sixties in a brutalist style typical for the era.
When the entrance hall was to be modernised in 2012, ÅF was charged with project management, design of technical installations and construction management. This entailed participating in all project phases, optimizing the project organisation and ensuring that methods followed best practice. All to deliver the project on time and on cost.

Today, the entrance has a new facade, with a revolving door and improved access. The large entry hall provides an open, yet comfortable environment with improved acoustics and a warm and contemporary atmosphere. A circular coffee bar forms a hub and a meeting point.

The form and function of the canteen has been updated, and the kitchen has been redesigned, with a new emergency exit route. A new visitors lounge has been added to the newly build studios used mainly for local radio broadcasts.

The end result is a vibrant and welcoming meeting point, which strengthens Radio Sweden’s brand as a modern media company.