This website uses cookies to improve your browsing experience and the continued use of the webpage indicates your consent to ÅF’s use of these cookies. Find out more about how ÅF uses cookies and how you can manage them here: Read more

Menu
huddinge_1280.jpg
Reference

Huddinge Centrum

Replacement of paving stones led to the redesign of a plaza. Huddinge Center was built in the 1980s, so the outdoor environment was in need of extensive renovation. The paving stones needed to be replaced and at the same time, the property owner Huge wanted to develop the environment to introduce more greenery, add more seating and streamline the flow in the walking paths.

Design proposal for new furnishings

ÅF was given the task of developing a design proposal for two locations in Huddinge Center and submitting design proposals for new furnishings for the plaza. The furnishings had to be durable, comfortable to sit on and contribute warm and soft materials to the otherwise hard environment.

More greenery, light and seating 

The furnishings were created by a team made up of a landscape architect, a product designer, a light designer and a design engineer.

The furniture concept created by ÅF offered an opportunity to add new seating, as well as greenery and light. The design proposals were developed on behalf of the property owner and the building documents were prepared on behalf of the contractor.

More on the same topic

Show more